LIVE: Gimenez faalt vanaf elf meter en benut buitenkansje niet voor Feyenoord

LIVE: Gimenez faalt vanaf elf meter en benut buitenkansje niet voor Feyenoord

28 januari - 13:35 Laatste update: 15:36
645

Feyenoord moet het zondag zonder Calvin Stengs stellen in de Eredivisie-topper tegen FC Twente. De spelmaker ontbreekt in de wedstrijdselectie. Hij wordt vervangen door Thomas van den Belt. De bezoekers uit Enschede zijn een stuk zwaarder getroffen.

Door de absentie van Stengs vormt Van den Belt een middenveld met Mats Wieffer en Quinten Timber bij Feyenoord. Bart Nieuwkoop behoudt verrassend zijn basisplaats als rechtsbuiten. In de bekerwedstrijd tegen PSV vulde hij die rol naar tevredenheid van coach Arne Slot in. Hij vormt een voorhoede met Santiago Gimenez en Igor Paixão. De defensie bestaat uit de vertrouwde namen.

Ook FC Twente kampt met personele problemen. De Tukkers kunnen geen beroep meer doen op Manfred Ugalde, die in Rusland is om zijn overstap naar Spartak Moskou af te ronden. Maar ook Ricky van Wolfswinkel en Sem Steijn beginnen op de bank, zij waren de afgelopen dagen ziek. Het is een flinke aderlating voor trainer Joseph Oosting, die voor Daan Rots in de punt van de aanval kiest.

De opstellingen
Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Van den Belt; Nieuwkoop, Giménez, Paixão

FC Twente: Unnerstall; Sampsted, Hilgers, Pröpper, Smal; Kjølø, Eiting, Sadilek; Brenet, Rots, Vlap

  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken

WEDSTRIJD INFO


Datum
zondag 28 januari 2024
Stadion
Stadion Feijenoord
Aftrap
14:30
Scheidsrechter
Lindhout