Fortuna Sittard pakt eerste uitzege na draak van een wedstrijd in Volendam

28 januari - 18:39 Laatste update: 20:05
27

Fortuna Sittard heeft zondagavond de eerste uitzege van het seizoen geboekt. FC Volendam moest eraan geloven door een doelpunt van Iñigo Córdoba: 0-1.

De eer om de negentiende speelronde van de Eredivisie af te sluiten was aan Volendam en Fortuna Sittard, maar een wedstrijd die voelde als de kers op de taart werd het niet. Daarvoor ontbrak het teveel aan durf en kwaliteit bij beide ploegen. In de eerste helft liet zowel Volendam als Fortuna helemaal niets noemenswaardigs zien.

Woensdag speelde Fortuna ook al een wedstrijd waarin amper wat gebeurde (0-0 tegen Almere City FC). Zover liet de ploeg van trainer Danny Buijs het dit keer niet komen. De tweede helft was vier minuten oud toen Córdoba de bezoekers uit Sittard op voorsprong zette. Na een lange VAR-check bleek het doelpunt geldig.

Volendam probeerde nog wel een slotoffensief te ontkenenen, maar de gelijkmaker viel niet meer. Ook Lequincio Zeefuik, die na dit seizoen hoogstwaarschijnlijk naar AZ vertrekt, wist een van de weinige kansen niet af te ronden.

Volendam verloor de laatste vier thuiswedstrijden en blijft de gedeelde hekkensluiter van de Eredivisie, maar heeft een beter doelsaldo dan Vitesse. Fortuna Sittard stijgt door de eerste uitzege van het seizoen naar de tiende plek.