'Vitesse ziet aanvaller vertrekken en zet vol in op AZ-talent als vervanger'

'Vitesse ziet aanvaller vertrekken en zet vol in op AZ-talent als vervanger'

29 januari - 08:52
59

Vitesse wil zich voor het sluiten van de winterse transferwindow versterken met Mexx Meerdink van AZ. Dit heeft alles te maken met het vertrek van Saïd Hamulic. De in Nederland geboren Bosniër zal zijn carrière vervolgen in Rusland en Meerdink moet hem opvolgen. Ook Kevin van Veen van FC Groningen zou in beeld zijn.

Volgens De Gelderlander moet Meerdink voor een half jaar gehuurd worden van de Alkmaarders. De spits heeft nog een contract tot 2027 bij AZ en dit seizoen heeft hij nog geen basisplaats kunnen veroveren. Meerdink was vorig seizoen één van de drijvende krachten achter het succes van de Alkmaarders in de UEFA Youth League. Vitesse zit in de wachtkamer wat betreft de AZ-spits. De Alkmaarders willen eerst afwachten of Vangelis Pavlidis en Jens Odgaard nog vertrekken. 

De interesse in Meerdink heeft dus alles te maken met het vertrek van Hamulic. De Bosnisch international wordt door Vitesse tot het eind van dit seizoen gehuurd van Toulouse. De Fransen gaan hem echter verkopen aan Lokomotiv Moskou, waardoor hij spoedig zal vertrekken. In veertien officiële wedstrijden voor Vitesse gaf Hamulic één assist en scoorde hij niet. Naast Meerdink zijn de Arnhemmers ook bezig met Jürgen Locadia en Van Veen van FC Groningen.

Guido Albers, de zaakwaarnemer van Meerdink, gaf eerder al aan in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur, dat er genoeg interesse is in de aanvaller. "Hij heeft specifieke kwaliteiten waar clubs in de Eredivisie heel veel plezier aan kunnen beleven. Uit de top van de KKD krijg ik verzoeken voor hem. Iedereen wil hem heel graag inlijven. En dan heb ik het nog niet eens over het buitenland. Er is dus genoeg interesse."