Cambuur haalt ervaren avonturier terug naar Nederland in jacht op promotie

Cambuur haalt ervaren avonturier terug naar Nederland in jacht op promotie

29 januari - 14:15 Laatste update: 14:24
14

Vito Wormgoor staat voor een terugkeer op de Nederlandse velden, weet VoetbalPrimeur. De 35-jarige verdediger wordt maandag medisch gekeurd door SC Cambuur, waarna hij in Leeuwarden een contract kan tekenen tot het einde van het seizoen, met de optie voor een extra jaar.

Wormgoor is transfervrij, nadat begin deze maand zijn contract bij IK Start afliep. Hij speelde twee seizoenen voor de Noorse club, die in november via de play-offs net naast promotie naar de Eliteserien greep. De Nederlandse mandekker was daar een vaste waarde en speelde het afgelopen seizoen 28 competitieduels, allen als basisspeler.

Wormgoor speelde eerder in Nederland in de jeugd van Ajax en voor FC Utrecht, De Graafschap en ADO Den Haag. Hij ging vervolgens in Noorwegen aan de slag bij Aalesund en SK Brann. Na een Amerikaans avontuur bij Columbus Crew haalde IK Start hem in 2022 terug naar Noorwegen.

Meerdere clubs in Nederland hadden belangstelling voor de mandekker, maar Cambuur lijkt nu aan het langste eind te trekken. Met de club uit Leeuwarden zet Wormgoor de jacht in op promotie naar de Eredivisie. De ploeg van coach Henk de Jong staat momenteel zevende in de Keuken Kampioen Divisie