Update: Lang voor 'langere periode' afwezig, PSV zoekt advies voor herstelplan

Update: Lang voor 'langere periode' afwezig, PSV zoekt advies voor herstelplan

29 januari - 15:43 Laatste update: 16:12
392

Slecht nieuws voor Noa Lang en PSV: de aanvaller is voorlopig uitgeschakeld. Een onwillige hamstring gooit weer roet in het eten, meldt het Eindhovens Dagblad.

Lang is 'voorlopig uitgeschakeld', klinkt het. 'Het ziet er niet goed uit voor hem.' Onduidelijk is wat de precieze ernst van de blessure is, maar de 24-jarige aanvaller stond dit seizoen al drie keer eerder aan de kant met een hamstringblessure.

Wedden

Meer odds

De kans bestaat nu dat PSV de transfermarkt opgaat voor een nieuwe linksbuiten. Aan alle opties voor trainer Peter Bosz kleeft een verhaal: Yorbe Vertessen tekent maandag bij Union Berlin, Hirving Lozano is net terug van een lange blessure, Malik Tillman zit sinds vorige week in de lappenmand en Ismael Saibari is met Marokko actief op de Afrika Cup.

Lang viel zaterdagavond uit in de tweede helft van het gewonnen thuisduel met Almere City FC (2-0). Hij mist sowieso de kraker tegen Ajax over vijf dagen. Door hamstringproblemen speelde de Oranje-international sinds zijn zomertransfer naar PSV maar elf van de negentien competitiewedstrijden, waarvan acht als basisspeler.

Update: PSV heeft meer informatie verschaft over de kwetsuur van Lang. Het zou gaan om een bovenbeenblessure, opgelopen tijdens het duel met Almere City. Daardoor zal Lang voor een langere periode niet inzetbaar zijn voor PSV. De Eindhovenaren gaan bovendien in overleg met internationale experts over het herstelplan.