Driessen niet te spreken over Frenkie de Jong: 'Kom op man, wees eens een kerel'

Driessen niet te spreken over Frenkie de Jong: 'Kom op man, wees eens een kerel'

29 januari - 17:20
80

Valentijn Driessen is niet te spreken over de prestaties van Frenkie de Jong bij FC Barcelona. De Catalanen gingen op zaterdag in eigen huis met 3-5 onderuit tegen Villareal, en in de Kick-Off podcast van De Telegraaf laakt de journalist de wijze waarop De Jong zich in het veld presenteerde.

"Barcelona leek echt helemaal nergens op. Op een gegeven moment zei ik ook: die Frenkie de Jong, doet hij eigenlijk wel mee?", vangt Driessen aan. "Het is een heilige. Voor Nederlanders is Frenkie de Jong een heilige, en daar mag je niet aankomen. Maar echt waar, als je die wedstrijden gaat bekijken…het is allemaal zo plichtmatig, ook nu weer."

Wedden

Meer odds

"En dan weer in een duelletje half geblesseerd raken, dan denk ik ook… kom op man, wees eens een kerel", vervolgt de journalist. "Sta eens als een kerel op het veld, houd die boel eens bij elkaar. Je ziet hem ook niet coachen op het veld, hij wandelt mee. Gaat het goed, dan wandelt hij beter mee dan de rest. Gaat het slecht, dan zie je hem gewoon niet."

"Je ziet het natuurlijk wel in het Nederlands elftal, het is een geweldige voetballer", stelt Mike Verweij. "Ja, maar hij moet het wel laten zien. Die Gündogan, die zie je wel. Die is áltijd aanwezig. Verdedigend maakte hij nu dan wel een enorme fout, maar hij is overal en mengt zich in het spel. En Frenkie de Jong… het is vlees noch vis", zo concludeert Driessen.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!