'Het EK met Oranje is een doel, niet de bedoeling dat ik dan voor de buis zit'

'Het EK met Oranje is een doel, niet de bedoeling dat ik dan voor de buis zit'

29 januari - 22:18
32

Jerdy Schouten heeft zichzelf een helder doel gesteld voor 2024. De PSV-middenvelder wil er komende zomer koste wat kost bij zijn, als het Nederlands elftal het EK in Duitsland speelt.

Schouten maakte afgelopen zomer de overstap van Bologna naar PSV. Sinds zijn rentree op de Nederlandse velden doet bondscoach Ronald Koeman een beroep op hem in Oranje. "Onbewust zal Ronald Koeman nu ook meer over mij horen", zegt Schouten tegen ESPN. "Het is niet dat ik eerst zoiets had van: ik had er bij moeten zitten. Maar het was wel een bewuste keuze om terug te keren in Nederland om zo weer in beeld te komen bij het Nederlands elftal."

De 27-jarige Schouten debuteerde in juni 2022 in het Nederlands elftal. Afgelopen november speelde hij tegen Ierland zijn tweede interland. Dat hij er in de meest recente interlandperiode bij zat, geeft hem richting het EK een goed gevoel. "Ik heb daar heel veel zin in, maar hoe weet ik nog niet. Natuurlijk moet ik eerst worden opgeroepen. Dus of ik voor de buis zit, of dat ik er zelf bij ben is nog even afwachten."

Het EK staat met rood omcirkeld in de agenda van Schouten. "Het is niet de bedoeling dat ik straks voor de buis zit. Het EK is wel echt een doel voor mij."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!