FC Twente baalt: 'Wij zeiden: dat geld ga je ergens anders ook verdienen'

FC Twente baalt: 'Wij zeiden: dat geld ga je ergens anders ook verdienen'

30 januari - 10:02
98

Arnold Bruggink, technisch directeur van FC Twente, geeft tekst en uitleg over de controversiële transfer van Manfred Ugalde. De 21-jarige spits trok voor minimaal dertien miljoen euro naar Spartak Moskou.

Er was veel te doen om de transfer van Ugalde, gezien de situatie in Rusland. "Ik snap de verontwaardiging, want wij zijn natuurlijk niet blind voor de situatie in de wereld. Het is heel gecompliceerd. Zakendoen met Rusland voelt niet goed", erkent Bruggink, die spreekt van een 'lastige beslissing', tegenover TC/Tubantia. De clubleiding van Twente heeft veel met Ugalde gesproken. "En dan met name vanuit zijn perspectief."

"Ik vind het gewoon doodzonde dat een talentvolle speler deze keuze heeft gemaakt", aldus Bruggink. "Wij hebben hem gezegd: Manfred wacht, blijf nog in elk geval een half jaar bij ons, want dat geld ga je vroeg of laat ook ergens anders verdienen." 

"Maar dan wel in een mooie competitie, waarbij je in beeld blijft", gaat de td verder. "Maar dat was voor hem niet bespreekbaar. Ik heb als jongen uit Geesteren makkelijk praten, maar hij zei: ik kan nu in een keer voor mijn gehele familie zorgen. Hij heeft geen seconde getwijfeld. En dan kom je op het punt: doen we het wel, of niet?"

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!