Twente bevestigt recordtransfer Ugalde naar Rusland: 'Heel gecompliceerd'

Twente bevestigt recordtransfer Ugalde naar Rusland: 'Heel gecompliceerd'

29 januari - 18:29 Laatste update: 21:18
85

Manfred Ugalde vertrekt definitief bij FC Twente, zo meldt de club via de eigen kanalen. De spits werd al langere tijd in verband gebracht met een overstap naar Spartak Moskou, en nu maken de Tukkers officieel melding van een transfer naar Rusland.

Arnold Bruggink, de technisch directeur van FC Twente, laat optekenen dat hij de spits liever had behouden. "Het is heel gecompliceerd. We hadden graag gewild dat Manfred, bijvoorbeeld in de zomer, naar een club uit een interessantere competitie zou gaan. We hebben daar menig gesprek met hem over gevoerd. Hij heeft echter aangegeven dat hij per se naar Spartak wil. Op het moment dat een club een speler een salaris biedt dat een veelvoud is van wat hij bij ons verdient, ben je als club kansloos."

"Natuurlijk hadden we hem aan zijn contract kunnen houden, maar wat doet dat met een speler?" vervolgt Bruggink. "We willen dat een speler heel graag voor FC Twente wil spelen. Een speler die dat niet wil, kun je dan maar beter laten gaan. Daarnaast is het zo, en daar wil ik eerlijk over zijn, dat het transferbedrag voor FC Twente-begrippen een heel hoog bedrag is."

Bruggink vreest niet voor de sportieve gevolgen van de transfer. "Zeker weten doe je het nooit, maar met Ricky van Wolfswinkel hebben we een uitstekende spits tot onze beschikking. Niet voor niets heeft hij in de beperkte speelminuten die hij heeft gemaakt toch al zeven keer gescoord. Bovendien hopen we deze week nog een extra aanvaller aan te trekken. We blijven vol gaan voor de bovenste plaatsen en willen hoger eindigen dan vorig seizoen", aldus de technisch directeur. Op zondag werd reeds melding gemaakt van Twentse interesse in Myron Boadu, wat bevestigd werd door trainer Joseph Oosting.