'Peer Koopmeiners niet minder dan AZ-middenvelders'

Been en Pastoor overtuigd: 'Hij is absoluut goed genoeg voor AZ'

3 mei om 20:56

Peer Koopmeiners is absoluut goed genoeg voor AZ. Dat stellen ESPN-analist Mario Been en Almere City FC-trainer Alex Pastoor. De 23-jarige middenvelder is dit seizoen een steunpilaar bij De Zwarte Schapen. 

Koopmeiners miste dit seizoen pas één wedstrijd. In de andere 31 Eredivisie-duels stond hij in de basis. Hij gaf ook al acht assists. Been stak voorafgaand aan het treffen met sc Heerenveen de loftrompet over het broertje van Teun Koopmeiners, die volgens hem niet onderdoet voor AZ-spelers Kristijan Belić en Tiago Dantas.

"Die mening deel ik volledig", reageert Pastoor bij ESPN. "Hij kwam hier wel een beetje binnen als een te neutrale middenvelder, een echt AZ-ertje zou ik bijna zeggen. Nooit geblesseerd, ideale schoonzoon, geen wanklank, maar vooral een passer. Dat kunnen ze bij AZ heel goed. Hij pakte bijna nooit een bal af, tackelde nooit. Maar daarin heeft hij zich fantastisch ontwikkeld. Dat komt ook doordat het een fantastische kerel is, die het voetbal beleeft zoals de meeste nummers 6. Hij snapt wat er moet gebeuren, ruikt in een wedstrijd wat er moet gebeuren en heeft er wat over te vertellen."

Volgens Pastoor is het een 'fantastisch jaar' voor Koopmeiners. "Ik zat toevallig een stukje Atalanta te kijken en dan zie ik zijn broer en daar doet het mij wel enorm aan denken. Toen hij er voor het eerst opkwam, dacht je ook: ik moet het nog maar zien. Maar de groeipotentie erin zat, dat is dus wel duidelijk."

Bekijk #DoneDeal met Gino Bosz hieronder of luister de aflevering op Spotify!