'Spitsenroulatie bij AZ: komst Zeefuik maakt weg vrij voor huurdeal Meerdink'

'Spitsenroulatie bij AZ: komst Zeefuik maakt weg vrij voor huurdeal Meerdink'

30 januari - 21:25 Laatste update: 21:43
26

De spitsencarrousel van AZ draait op volle toeren in de laatste dagen van de transferperiode. Volendam-spits Lequincio Zeefuik lijkt deze winter nog naar AZ te komen omdat Jens Odgaard naar Bologna trekt en Mexx Meerdink op huurbasis naar Vitesse lijkt te gaan.

Het leek er lange tijd op dat Zeefuik pas in de zomer de overstap naar Alkmaar zou maken, maar De Gelderlander weet te melden dat de kans erg groot is dat de spits van Volendam nu al komt. Dat heeft alles te maken met de uitgaande transfer van Jens Odgaard, die bij Bologna de plek van Sydney van Hooijdonk inneemt. Van Hooijdonk staat op het punt uitgeleend te worden aan Norwich City

Omdat van Vangelis Pavlidis geen winterse transfer wordt verwacht en er in de persoon van Zeefuik een tweede spits is gevonden, is de weg vrij voor Meerdink om op huurbasis voor Vitesse te gaan spelen. De hekkensluiter van de Eredivisie komt maar moeizaam tot scoren en kan in de strijd tegen degradatie de kwaliteiten van Meerdink goed gebruiken. De club uit Arnhem 'zet vol in op de komst van de Winterswijker', valt er te lezen.