Meerdink wees meerdere clubs af en kiest bewust voor degradatiegevecht met Vitesse

Meerdink wees meerdere clubs af en kiest bewust voor degradatiegevecht met Vitesse

1 februari - 12:53
13

Mexx Meerdink maakt het seizoen op huurbasis af bij Vitesse. Daarmee kiest de twintigjarige spits niet voor de makkelijkste weg. Hij gaat bij Vitesse strijden tegen degradatie en wees meerdere clubs af om deze klus aan te pakken.

In september vorig jaar stond Meerdink nog tegenover verdedigers van Boca Juniors in de strijd om de wereldbeker voor jeugdteams. "Die doen alles wat God verboden heeft. Ze geven ellebogen, porren in je rug. Ze slaan en schoppen. Ze trappen voortdurend op je tenen. Ze staan er echt met het mes tussen de tanden", vertelt hij aan de Gelderlander. Nu, 4,5 maand later, heeft hij getekend bij Vitesse. Hij wil die club helpen bij het voorkomen van degradatie.

"Ik ga er alles aan doen", reageert Meerdink op zijn nieuwe trainingscomplex Papendal. "En dan samen met het team. We moeten er als eenheid staan. Samen vechten. Elke week weer." De spits heeft bewust gekozen voor de hekkensluiter van de Eredivisie. "Ik kies niet voor de makkelijkste weg", zegt hij. "Ik wil juist doorgroeien. Ik wil slagen bij AZ. Ik heb er niet voor niets een contract tot juli 2027."

Meerdink wees meerde clubs af, onder andere Willem II en Bundesliga-clubs kregen nul op het rekest. "Wat is dan een betere leerschool dan Vitesse? Dit is een prachtige club. In moeilijkheden, absoluut. Maar dat zorgt er ook voor dat dit een echte klus is. Vechten onder weerstand. Dat kweekt karakter. Ik kom hier met het doel met Vitesse in de Eredivisie te blijven. Ik wil in de zomer niet terug naar AZ met een degradatie. Dus ik zit hier niet voor niets."

VoetbalPrimeur sprak in de #DoneDeal podcast met Martijn Meerdink, de vader van Mexx.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!