Vitesse wil na Meerdink nog een spits en kan terugkeer Eredivisie-routinier ruiken

Vitesse wil na Meerdink nog een spits en kan terugkeer Eredivisie-routinier ruiken

1 februari - 09:07 Laatste update: 09:15
39

Vitesse wist zich woensdag te versterken met de tijdelijke komst van Mexx Meerdink, maar de Arnhemmers willen nog meer voor de aanval. Ingewijden vertellen aan VoetbalPrimeur dat ook Jürgen Locadia op dit moment dicht bij een overstap naar Vitesse is. Vitesse geeft nu vol gas om de deal rond te maken.

Locadia is sinds 1 januari clubloos. Zijn laatste dienstverband was in China bij CZ Mighty Lions. Locadia sloeg eerder deze transferwindow een aantal financieel interessante aanbiedingen af uit Saudi-Arabië en Qatar. Dit deed de spits omdat hij graag weer in Nederland wil voetballen. Een deal tussen Vitesse en Locadia gaat op dit moment de goede kant op. Het belangrijkste onderwerp in de onderhandelingen is op dit moment de contractduur.

Na zijn succesvolle periode bij PSV werd Locadia een echte voetbalnomade. Hij speelde in topcompetities als de Bundesliga en de Premier League bij TSG Hoffenheim en Brighton, maar daarna speelde hij over de hele wereld. Locadia speelde nog voor FC Cincinnati (Verenigde Staten), VfL Bochum (Duitsland), Persepolis (Iran) en dus Mighty Lions in China.

Locadia speelt inmiddels ook zijn interlands voor Curaçao en krijgt daar dus te maken met Dick Advocaat als bondscoach. Via Vitesse probeert hij zich weer in de picture te spelen voor de nationale ploeg. Door het vertrek van Saïd Hamulic en het waarschijnlijke afscheid van Million Manhoef, hebben de Arnhemmers nu genoeg tools om de deal van Locadia over de streep te trekken. Bij Vitesse komt de spits ook oud-ploeggenoten tegen als Marco van Ginkel en Nicolas Isimat-Mirin. Een reünie lonkt dus met de oud-teamgenoten waar Locadia nog steeds goed mee is.

#DoneDeal gaat LIVE! Om 10.00 uur en 16.00 uur praten we je op YouTube live bij over het laatste transfernieuws!