FC Volendam blijft met lege handen achter: 'Wilden ver gaan, hij besloot anders'

FC Volendam blijft met lege handen achter: 'Wilden ver gaan, hij besloot anders'

1 februari - 14:48
37

FC Volendam betreurt de overstap van Lequincio Zeefuik naar AZ. De negentienjarige aanvaller tekende, ondanks diverse pogingen van Volendam om te verlengen, tot de zomer van 2029 in Alkmaar.

Zeefuik kwam in 2017 in de jeugd van Volendam terecht. In totaal speelde hij 48 officiële wedstrijden in de hoofdmacht, waarin hij zeven keer tot scoren kwam. "Uiteraard betreuren wij het feit dat FC Volendam Zeefuik moet laten gaan", zegt directeur Frans ten Berge op de clubsite. "Wij wilden ver gaan om Zeefuik te behouden voor FC Volendam, hebben meerdere aanbiedingen gedaan en hem voor een langere periode perspectief geboden, maar hij besloot om zijn vervolgstap elders te maken."

Ten Berge geeft aan Zeefuik de stap te gunnen. Doordat de spits over een aflopend contract beschikte in het vissersdorp, ontvangt Volendam slechts vijf ton. "Ik heb een mooie tijd gehad in de jeugdopleiding en het eerste team, waar ik veel geleerd heb", zegt de hoofdrolspeler. "FC Volendam heeft mij op heel jonge leeftijd de kans en het vertrouwen gegeven. De club heeft veel moeite gedaan om mij hier te houden en dat geeft een goed gevoel, maar deze mooie stap naar AZ kon ik niet laten liggen."

Bij AZ wordt Zeefuik de concurrent van Vangelis Pavlidis. Jens Odgaard is hard op weg naar Bologna, terwijl Mexx Meerdink is verhuurd aan Vitesse.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!