Zaakwaarnemer Driouech erg open over geklapte deal: 'Iedereen deed er alles aan'

Zaakwaarnemer Driouech erg open over geklapte deal: 'Iedereen deed er alles aan'

1 februari - 23:54
44

De zaakwaarnemer van Couhaib Driouech, Anass El Ghouche, heeft in gesprek met ESPN open en eerlijk gepraat over de bizarre uren die zijn speler meemaakte. Een transfer naar Feyenoord en naar PSV ketsten af, waardoor de aanvaller gewoon bij Excelsior blijft. Volgens El Ghouche wist Driouech dat dit kon gebeuren en gaat hij er ook realistisch mee om.

"Excelsior heeft vanaf het begin aangegeven dat ze bereid zijn mee te werken, mits ze een waardige vervanger konden regelen", vertelt El Ghouche over de eerste gesprekken. "Dat is uiteindelijk niet gelukt. PSV heeft er alles aan gedaan om Driouech binnen te halen, maar zonder waardige vervanger zou het niet tot een deal komen. Dat is uiteindelijk wat er heeft plaatsgevonden. Alle partijen hebben hun uiterste best gedaan, maar het is niet gelukt."

Wedden

Meer odds

Volgens El Ghouche valt ook niemand iets kwalijk te nemen voor het klappen van de transfer. "Alle partijen hebben er geloof in gehad, anders zou het niet zo lang hebben geduurd. Er zijn altijd verschillende kanten van het verhaal nodig. Je hebt Excelsior aan de ene kant en PSV aan de andere kant. Je hebt natuurlijk een speler die gehuurd moet worden en dat is ook een speler en een club. Dat zijn heel veel partijen. De ene keer lijkt het erg dichtbij te zijn, maar dat kan al zo snel weer veranderen."

Driouech kreeg pas op het laatste moment te horen dat de deal niet doorging. "Uiteindelijk kregen wij in de auto te horen dat de laatste vervangende optie bij Excelsior van tafel was. Daardoor kregen wij geen groen licht voor de transfer. Als je de kans krijgt om bij een topclub in Nederland de volgende stap in je carrière te zetten, dan wil je dat natuurlijk heel graag. Maar ik ben trots op hem hoe hij daar mee om is gegaan. Die acceptatie en het realisme. Nu is het zaak om vooruit te kijken."

Feyenoord
Volgens El Ghouche was Feyenoord ook lange tijd in de race en hadden de Rotterdammers zelfs nog een voorsprong door hun 'troefkaart'. "Het is geen geheim dat Feyenoord een alternatief kon bieden. Uiteindelijk is dat wel iets wat gespeeld heeft. PSV had dat alternatief niet. Als je gaat kijken naar iemand een stap gunnen en dan een waardige vervanger halen, dan was Leo Sauer een ideale optie. Maar dan moet het ook nog rondkomen en die deal is ook niet gelukt. Waarom dat niet gelukt is, dat is iets tussen de clubs."