Update: Vitesse maakt afscheid bekend, overbodige spits vertrekt uit Arnhem

Update: Vitesse maakt afscheid bekend, overbodige spits vertrekt uit Arnhem

2 februari - 10:05 Laatste update: 10:05
25

Vitesse breekt met spits Nikolai Baden Frederiksen. De 23-jarige Deen, die dit seizoen verhuurd werd aan Austria Lustenau, heeft in zijn vaderland al nieuw onderkomen gevonden, meldt De Gelderlander.

Baden Frederiksen zet zijn loopbaan voort bij Lyngby BK. Vitesse heeft het contract van de spits verscheurd, waardoor hij zijn overgang na de deadline nog kan afronden. Baden Frederiksen liep komende zomer uit zijn contract in Arnhem, maar een breuk is de beste oplossing voor beide partijen, klinkt het. Zowel bij Vitesse als tijdens huurperiodes bij Ferencváros en Austria Lustenau kon hij weinig indruk maken.

Vitesse nam Baden Frederiksen in 2021 voor een kleine twee miljoen euro over van Juventus O23. Zijn periode in Arnhem is niet geslaagd. Uiteindelijk kwam hij tot 58 officiële wedstrijden, waarin hij dertien keer scoorde. Vitesse heeft de spitspositie deze winter ingevuld met de komst van Mexx Meerdink, die gehuurd wordt van AZ.

Update: Vitesse en Baden Frederiksen zijn definitief uit elkaar. Dat maakt de club uit Arnhem vrijdagochtend bekend via X. 'Vitesse bedankt de aanvaller, die in anderhalf seizoen tot 58 officiële duels voor Vitesse kwam, en wenst hem alle succes in zijn verdere carrière', zo is te lezen.