Doorbraak bij AZ in plaats van Ajax: 'Onverwachte keuze voor iemand uit Amsterdam'

Doorbraak bij AZ in plaats van Ajax: 'Onverwachte keuze voor iemand uit Amsterdam'

2 februari - 09:52
119

Rome Jayden Owusu-Oduro breekt momenteel door onder de lat bij AZ, maar hij had ook zomaar bij Ajax kunnen keepen. De negentienjarige sluitpost verklaart waarom hij op jonge leeftijd koos voor de jeugdopleiding van de Alkmaarders.

Owusu-Oduro, opgegroeid in Amsterdam-Noord, speelt sinds 2015 bij AZ. "Ik heb in totaal twaalf weken stagegelopen bij Ajax, daarna mocht ik blijven", laat hij optekenen door Voetbal International. "Maar ik heb voor AZ gekozen. Een onverwachte keuze misschien, voor een jongen uit Amsterdam. Mijn vriendjes zeiden dat ik naar Ajax moest gaan. Maar mijn gevoel bij AZ was beter. Ik kende de werkwijze daar inmiddels en voelde me er thuis. Ook het feit dat AZ al heel vroeg vertrouwen in me had, speelde mee."

Van AZ-verdediger Bruno Martins Indi heeft Owusu-Oduro de bijnaam Dida gekregen, verwijzend naar de voormalig doelman van AC Milan en de Braziliaanse nationale ploeg. "Bruno weet wat hij zegt", lacht de doelman. "Maar er moet nog heel wat gebeuren, wil ik net zo’n mooie carrière krijgen."