Driouech hing meteen aan telefoon na afgeketste PSV-move: 'Goud ventje, geweldig'

Driouech hing meteen aan telefoon na afgeketste PSV-move: 'Goud ventje, geweldig'

2 februari - 20:22
45

Marinus Dijkhuizen vindt dat Couhaib Driouech op indrukwekkende wijze heeft gereageerd op zijn afgeketste transfer naar PSV. De buitenspeler van Excelsior wilde koste wat het kost spelen tegen Almere City, zo maakte hij in verschillende appjes en een telefoontje duidelijk aan Dijkhuizen. De trainer van Excelsior werd daar enigszins emotioneel van.

Driouech was heel dicht bij een Deadline Day-transfer naar PSV, terwijl ook Feyenoord gelinkt werd aan de buitenspeler. Uiteindelijk kwam een transfer niet rond. "Dat is heel moeilijk: aan de ene kant ben ik blij dat hij blijft, maar aan de andere kant is het voor die jongen ook zo'n mooie kans", reageert Dijkuizen bij ESPN. "We hebben geprobeerd om mee te werken, door met verschillende kandidaten te praten over zijn opvolging. Maar ja, het was zo kortdag en PSV kwam zo laat... Het is daardoor niet gelukt."

Wedden

Meer odds

"Je ziet AZ bijvoorbeeld: die hebben zes buitenspelers, maar willen niemand kwijt. Dan denk je ook wel eens: waarom niet?", vervolgt Dijkhuizen, die vervolgens een boekje open doet over een telefoontje van Driouech. "Coub belde me gisteren om 22.11 uur. Hij zei: trainer, het is geklapt. Ik ben heel teleurgesteld, maar ik wil er morgen bij zijn. Ik wil eigenlijk ook spelen. Het is aan u. Dat vind ik geweldig, als je zo'n mentaliteit hebt. Hij heeft afgelopen week namelijk amper getraind."

"Hij is zo'n eerlijk en open ventje. Ik kan daar heel blij van worden. Ik werd zelfs een beetje emotioneel, eerlijk gezegd. Hij zei maandag al: train, ik wil gaan. Ik zei: ik snap het, we kijken of we mee kunnen werken. Als je dan zo reageert... Vanochtend stuurde hij weer een appje: train, ik wil spelen, hoor. Ik zei: nou, ik heb dezelfde gedachte. We hebben ook afgesproken: als hij slecht speelt, dan haal ik hem ervanaf. Dat zou ook kunnen. Maar ja, goud ventje."