Feyenoord verstevigt tweede plek met zege bij AZ, maar verliest emotionele Bijlow

4 februari - 16:25
363

Feyenoord heeft zondagmiddag op bezoek bij AZ een belangrijke slag geslagen in de missie om plek twee veilig te stellen. Het duel in Alkmaar eindigde in een 0-1 overwinning voor de regerend landskampioen. Toch zullen Arne Slot en co. met gemengde gevoelens de bus richting Rotterdam instappen. Doelman Justin Bijlow viel namelijk, zeker niet voor het eerst in zijn loopbaan, geblesseerd uit.

Waar Feyenoord vorige week zondag tegen FC Twente niet scoorde, lukte dat tegen AZ al na zes minuten spelen. Nadat Quinten Timber met een hard schot de paal raakte, werkte Mats Wieffer koelbloedig binnen uit de rebound. De voorsprong was terecht, want de bezoekers begonnen simpelweg beter dan AZ. Na een kwartier spelen kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Vangelis Pavlidis profiteerde niet van een lege goal, waarna hij even later opnieuw een gigantische kans kreeg. Een voorzet van de goed spelende Ruben van Bommel was echter niet besteed aan de de Griekse AZ-spits.

Feyenoord overleefde de AZ-storm, maar zag het noodlot daarna alsnog toeslaan. Bijlow raakte geblesseerd, ogenschijnlijk aan zijn voet, en ging erbij zitten. Al huilend verliet de blessuregevoelige keeper het veld. Timon Wellenreuther was zijn vervanger. Het is momenteel nog niet duidelijk hoe ernstig de blessure van de Oranje-international daadwerkelijk is, maar de tranen op zijn gezicht beloven niet veel goeds.

Na de rust haalde AZ-trainer Maarten Martens Van Bommel naar de kant. Met invaller Ernest Poku ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker, maar Feyenoord hield vrij gemakkelijk stand. Ook Slot wisselde volop in de tweede helft, die qua balbezit gedomineerd werd door de Alkmaarders. De Rotterdammers consolideerden, en gaven niet veel weg. Gevaarlijk werd Feyenoord, en ook de met zijn vorm stoeiende Santiago Gimenez, zelf ook niet meer echt.

Slot en co. trokken de zege uiteindelijk over de streep. Feyenoord heeft nu 46 punten, tien minder dan PSV en vijf meer dan naaste concurrent FC Twente. De winst van de Rotterdammers betekent overigens ook goed nieuws voor Ajax, dat nu evenveel punten heeft als AZ.