Halve finalist Cambuur voor niemand bang: 'We kunnen hele gekke dingen doen'

Halve finalist Cambuur voor niemand bang: 'We kunnen hele gekke dingen doen'

8 februari - 00:04 Laatste update: 09:58
41

Henk de Jong kon de glimlach niet van zijn gezicht krijgen na de bekerwinst van Cambuur op Vitesse. De Friezen staan voor de tweede keer in de clubgeschiedenis in de halve finale van de KNVB Beker en daar is de coach maar wat blij mee. De Jong durft zelfs de eindzege niet uit te sluiten.

"Deze hoort wel weer in het rijtje memorabele avonden", vertelt De Jong tegenover ESPN. "We hebben wel eerder van Vitesse gewonnen, toen met Peter Bosz als trainer. Nu doen we het weer en daar ben ik hartstikke blij mee. Ik denk dat het ook terecht is. Wij willen op een bepaalde manier druk zetten en dan moet je wel snelheid hebben. Wij kunnen nu ook goed wisselen met Vito Wormgoor er bijvoorbeeld bij, dan zie je op de trainingen gelijk wat gebeuren."

Wedden

Meer odds

De Jong mag nu gaan aantreden in de halve finale van het bekertoernooi. Tegen wie dat is maakt hem niet uit. "Dat is heel speciaal natuurlijk. Arne Slot en Sipke Hulshoff waren de laatste keer trainer toen dit gebeurde. Dat kan nu zelfs de tegenstander worden. Ik hoop vooral dat we thuis loten en tegen wie maakt me niks uit. Wij kunnen van iedereen winnen, maar ook van iedereen verliezen. Als wij met deze ploeg doorgroeien, dan kunnen we hele gekke dingen doen."