Cambuur knikkert ook Vitesse uit de beker en staat als KKD-ploeg in halve finale

7 februari - 20:40 Laatste update: 20:41
138

SC Cambuur is de tweede halve finalist van de KNVB Beker. De Friezen wonnen in eigen huis met 3-1 van Vitesse, waardoor ze nog altijd mogen hopen op de finale van het bekertoernooi. Eerder pakt ook NEC al een plek in de halve finale.

Bij Vitesse werd er weer flink wat geschoven in de opstelling van Edward Sturing. Mexx Meerdink begon vorige wedstrijd in de spits, maar ditmaal moest de huurling van AZ vanaf links komen. Kacper Kozlowski begon als diepste spits met achter hem de winteraanwinst Adrian Mazilu. Markus Schubert kreeg de voorkeur boven Eloy Room, zoals tot nu toe elke bekerwedstrijd van Vitesse gebeurde.

Na een enigszins dreigende start van Vitesse nam SC Cambuur vrij snel het initiatief over van de Arnhemmers. Uiteindelijk was het de thuisploeg uit Leeuwarden die nog voor rust de voorsprong wist te pakken. Milan Smit tikte de openingstreffer binnen na een goede voorzet van Fedde de Jong. De spits van de Friezen maakte daarmee zijn achttiende doelpunt van dit seizoen en legt dus bizarre cijfers over.

De hoop was een kwalitatief betere wedstrijd in de tweede helft en die kwam er ook. Het spel werd van beide kanten steeds beter, maar het gevaar kwam vooral vanaf de thuisploeg. Uiteindelijk begon het laatste kwartier van de wedstrijd met nog altijd maar één goal op het scorebord, maar daar kwam in rap tempo verandering in. Anis Hadj Moussa kon na stuntelig verdedigen van Cambuur de gelijkmaker binnen schieten.

Vitesse had daarmee weer een sprankje hoop op de halve finale, maar lang bleef die hoop niet. Nog geen twee minuten na de gelijkmaker schoot De Jong de 2-1 binnen, na een geweldige actie van Thomas Poll. In de slotfase gooide Smit de wedstrijd in het Slot met een rake penalty. Cambuur is daardoor tot nu toe de enige KKD-club in de halve finale van het bekertoernooi.