Lovende woorden voor Ten Hag en Slot: 'Alles in zich om in Engeland te slagen'

Lovende woorden voor Ten Hag en Slot: 'Alles in zich om in Engeland te slagen'

9 mei - 10:49
18

Ramon Leeuwin heeft een hoge pet op van Erik ten Hag en Arne Slot. De voormalig verdediger werkte met beide trainers, die volgend seizoen mogelijk tegenover elkaar staan in de Premier League, samen. In #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur, vertelt hij over zijn ervaringen.

Leeuwin speelde tussen 2015 en 2018 onder Ten Hag bij FC Utrecht. Hij volgt de verrichtingen van zijn voormalig trainer bij Manchester United op de voet. Dat Ten Hag het moeilijk heeft in Engeland, vindt Leeuwin jammer. "Hij is belangrijk voor mij geweest. En hij is een fijn persoon. Hij wilde mij beter maken, Utrecht beter maken", vertelt de oud-verdediger. "Hij heeft me laten nadenken over het spelletje. Ik gun hem het beste, bij welke club hij ook zit."

Bij AZ maakte Leeuwin kennis met Slot, die na dit seizoen aan de slag gaat bij Liverpool. "Slot was net als Ten Hag heel goed, maar op een andere manier", stelt hij. "Bij Arne gaat heel veel op intensiteit, overal druk... Het is heel dynamisch. En hij is heel goed in het enthousiasmeren. Op het veld is hij heel duidelijk."

Het komt voor Leeuwin dan ook niet uit de lucht vallen dat Slot bij Liverpool gaat werken. "Toen hij me naar AZ haalde had ik het vrij snel gezien", doelt hij op de kwaliteiten van de huidige eindverantwoordelijke van Feyenoord. Volgens Leeuwin beschikt Slot over alles om in Engeland te slagen. "Honderd procent, maar dat heeft Ten Hag ook."

"Alleen Ten Hag slaagt nog niet. Maar dat betekent niet dat hij niet alles in zich heeft om te slagen", benadrukt hij. "José Mourinho is ook niet geslaagd bij United. Het heeft met meerdere factoren te maken. Mijn mening is dat Ten Hag goed genoeg is voor de absolute top."

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: