Fortuna deelt triest nieuws: Sierhuis opnieuw geveld door zware knieblessure

Fortuna deelt triest nieuws: Sierhuis opnieuw geveld door zware knieblessure

9 mei - 14:36
14

Kaj Sierhuis moet voorlopig toekijken bij Fortuna Sittard. De spits, die de laatste weken bijzonder goed op dreef was, heeft een zware knieblessure opgelopen. Dat bevestigt Fortuna. Sierhuis moet daardoor onder het mes.

Afgelopen vrijdag ging het tegen Go Ahead Eagles mis voor Sierhuis. Bij een voorzet maakte de knie van de spits een rare beweging, waarna hij direct wist dat het mis zat. Sierhuis moest het veld uiteindelijk per brancard verlaten, waarna er direct gevreesd werd voor een zware knieblessure. Twee jaar geleden scheurde de aanvalsleider zijn kruisband al eens, toen hij op huurbasis bij Heracles Almelo speelde.

Fortuna meldt niets over de details van de blessure van Sierhuis, maar duidelijk is in ieder geval dat hij lange tijd uit de roulatie zal zijn. Volgens de huidige nummer elf van de Eredivisie zal de voormalig jeugdinternational spoedig onder het mes gaan. Het is niet duidelijk hoelang het herstel van de doelpuntenmaker precies in beslag zal nemen.

In de tweede seizoenshelft is Sierhuis op stoom geraakt bij Fortuna. Zo maakte hij tot dusver al zeven Eredivisie-goals in 2024. Voor de in Athene geboren aanvaller komt deze zware blessure dan ook op een bijzonder vervelend moment.