Gerechtigheid voor PEC Zwolle-flop: 'Ze hebben hem allemaal onderschat'

Gerechtigheid voor PEC Zwolle-flop: 'Ze hebben hem allemaal onderschat'

9 mei - 11:50 Laatste update: 13:57
21

Gianluca Scamacca is bij Atalanta helemaal opgebloeid en kan de Europa League-finale ruiken. De 25-jarige Italiaan maakte totaal geen indruk bij zowel Jong PSV als PEC Zwolle, maar is belangrijker dan ooit voor Atalanta.

Scamacca flopte in Zwolle, maar is inmiddels een superster bij Atalanta én Italiaans international. Zijn ooms, Enzo en Salvatore, runnen in Emmeloord en Giethoorn een pizzeria en zijn enorm trots.  "Natuurlijk zijn we trots", begint Salvatore Scamacca tegenover het Algemeen Dagblad. "Dankzij hem staat onze familienaam op het shirt van de nationale ploeg van Italië. Hoe geweldig is dat?"

Scamacca beleefde een uiterst ongelukkige periode in Zwolle tussen 2018 en 2019. "Aan die periode wil Gianluca liever niet meer herinnerd worden. Gianluca mocht niet eens met de groep meetrainen. Niemand bij de club bekommerde zich om hem. Vind je het gek dat zo'n jongen het dan moeilijk heeft?"

Toenmalig technisch directeur van PEC, Gerard Nijkamp, zag wel dat de Italiaanse spits bijzonder was. "Het was niet zo dat Gianluca geen kwaliteiten had. Sterker nog, op sommige momenten was hij juist geniaal. Had-ie iets Zlatan-achtigs. En dan bedoel ik vooral het doelgerichte", zegt Nijkamp.

Voor Enzo Scamacca voelt het als gerechtigheid. "Iedereen in Zwolle praatte slecht over hem. Maar ze hebben hem allemaal onderschat." Donderdagavond speelt Scamacca met Atalanta de return van de halve finale in de Europa League thuis tegen Olympique Marseille. 

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: