Opmerkelijk: Spaanse geruchten linken Ajax-flop aan Atlético Madrid

Opmerkelijk: Spaanse geruchten linken Ajax-flop aan Atlético Madrid

9 mei - 15:56 Laatste update: 11 mei - 13:45
49

Ajax-flop Georges Mikautadze wordt donderdag in verband gebracht met een toptransfer naar Atlético Madrid. De Spaanse roddelmachine Fichajes kwam met het transfergerucht op de proppen, maar het werd daarna onder meer opgepakt door De Telegraaf.

Mikautadze verruilde FC Metz afgelopen zomer voor Ajax, dat liefst zestien miljoen euro voor hem betaalde. De 23-jarige Georgiër kon echter geen moment aarden in Amsterdam en kreeg nauwelijks speeltijd. Als hij al de kans kreeg, was dat bovendien niet als spits. In januari liet Ajax hem terugkeren naar Metz, met een optie tot koop van naar verluidt ruim tien miljoen euro.

Die clausule kan Ajax weleens gaan opbreken, want Mikautadze is de laatste weken ontketend in de Ligue 1. De spits scoorde zeven keer in zijn laatste vijf optredens. In totaal staat de teller nu op twaalf goals en vier assists in achttien competitieduels in Frankrijk. Coach Lazlo Bölöni noemde hem al 'de Mbappé van Metz'. Mede dankzij Mikautadze mogen Les Grenats nog hopen op handhaving. In dat geval lijkt het zeker dat Metz de optie tot koop zal lichten.

Ajax zal de verrichtingen van Mikautadze en Metz met spanning volgen, maar dat zou volgens Fichajes dus ook voor Atlético Madrid gelden. Los Rojiblancos overwegen om Alvaro Morata te verkopen, terwijl ook Memphis Depay mag vertrekken. Mikautadze zou in beeld zijn om de Madrileense voorhoede van een impuls te voorzien. Overigens noemt Fichajes een transfersom van 25 miljoen euro, plus bonussen voor de Ajax-flop.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: