Sturing vol onbegrip: 'Als dit een penalty is, dan zie ik er op tv nog 100.000'

Sturing vol onbegrip: 'Als dit een penalty is, dan zie ik er op tv nog 100.000'

8 februari - 08:15
77

Vitesse-trainer Edward Sturing is na het bekerechec zeer kritisch op zijn eigen elftal, maar ook op scheidsrechter Rob Dieperink. Dat SC Cambuur vlak voor tijd een strafschop kreeg, was in zijn ogen totaal onterecht. 

"Ik ben teleurgesteld, maar gezien de wedstrijd is deze uitslag verdiend. Met name in de eerste helft had Cambuur meer de absolute wil om te winnen", aldus Sturing na de 3-1 nederlaag van Vitesse voor de camera van ESPN. Voor de Arnhemmers, die laatste staan in de Eredivisie, zit het bekertoernooi er nu op. "We waren soms heel slordig en gaven ballen weg", stelt Sturing. "Dat heeft ook met vertrouwen te maken. Het is leuk dat je op de training in Papendal goed speelt, maar daar hebben we niets aan. Je moet het hier laten zien."

Wedden

Meer odds

Kritisch is hij niet alleen op zijn eigen elftal. Ook arbiter Dieperink moet het ontgelden. Hij wees even voor tijd na een VAR-ingreep naar de stip. De reden: hands van Vitesse-verdediger Ramon Hendriks. "Ik vind het belachelijk. Ik zie het nu voor het eerst. Als dit een penalty is, dan zie ik op televisie nog 100.000 penalty's. Maar daar verlies je het niet op. Je moet het bij jezelf zoeken en niet bij de scheidsrechter. We hebben andere problemen met het elftal."

Komende zaterdag moet Vitesse weer aan de bak. Dan staat het zeer belangrijke duel met nummer vijftien Heracles Almelo op het programma. Eerder dit seizoen werd het nog 2-0 voor de Arnhemmers.