Jurjus heldenrol bij penalty's Groningen: 'Laatste ging over, maar eis hem wel op'

Jurjus heldenrol bij penalty's Groningen: 'Laatste ging over, maar eis hem wel op'

9 februari - 06:44
33

Hidde Jurjus was donderdagavond dolblij dat hij zijn ploeg Groningen weer eens heeft laten juichen. De doelman was cruciaal in de penaltyserie tijdens de kwartfinale van de KNVB Beker tegen Fortuna Sittard. Jurjus pakte een penalty van Oğuzhan Özyakup en zag de laatste van Mouhamed Belkheir hoog over gaan.

"Wij konden niet meer dan dit eigenlijk vandaag en volgens mij Fortuna ook niet. Ik keepte voor mijzelf wel een goede wedstrijd en al met al is het ook een mooie dag", vertelt Jurjus aan ESPN. De doelman beseft zelf ook dat de 120 minuten speeltijd in Groningen, niet echt vermakelijk waren voor de neutrale en bevooroordeelde kijker. "Het was een saaie wedstrijd. Ik denk dat het voor mensen pas leuk werd bij de penalty’s."

Jurjus keepte nog niet vaak een penaltyserie, maar de goalie had zich gedegen voorbereid. "Ik had van tevoren wel wat dingen in mijn hoofd en ik had ook een lijstje, maar veel jongens waren er al vanaf. Ik dacht met die spanning gaan jongens vast meer over hun standbeen schieten. Daar ging ik een paar keer voor. Die laatste ging hoog over, maar ik eis hem wel op", lacht een dolblije keeper.

Als Jurjus gevraagd wordt naar een favoriete volgende tegenstander, is zijn antwoord snel en eerlijk. "Natuurlijk wil je niet Feyenoord, als je het van tevoren bedenkt. Een thuiswedstrijd tegen NEC of Cambuur is natuurlijk geweldig. Thuis Feyenoord zou ook al mooi zijn. Eerst maar eens genieten, want ik denk dat deze club veel klappen heeft gehad. Groningen is wel toe aan een feestje denk ik. In die halve finale moeten we wel beter voetballen of weer goed penalty’s nemen."