Koploper Willem II wint topper na drie gelijke spelen, Roda JC blijft achtervolgen

9 februari - 21:56 Laatste update: 22:22
28

Koploper Willem II heeft vrijdag na drie gelijke spelen weer eens de volle buit gepakt tegen nummer vier De Graafschap. In Kerkrade wist nummer twee Roda JC ook van nummer vijf FC Dordrecht te winnen in de Keuken Kampioen Divisie

De Graafschap - Willem II 0-2
Koploper Willem II ging vrijdag op bezoek bij De Graafschap op zoek naar de eerste driepunter in vier wedstrijden tijd. Na gelijke spelen tegen Jong Ajax, Jong PSV en SC Cambuur werd het weer eens tijd voor een Tilburgse overwinning. Thijs Oosting wist na negen minuten al de ban te breken voor de bezoekers. In de eerste helft bleef het bij die treffer.

In de tweede helft was het wederom vroeg raak en zette Ringo Meerveld de bezoekers op prachtige wijze op 0-2. De Graafschap was in eigen huis zeker niet kansloos en kon mee met de Tilburgers, maar wist niet te scoren. Door de overwinning staat Willem II nog altijd op zeven punten afstand van nummer twee Roda. De Graafschap blijft op plek vier steken.

Roda JC - FC Dordrecht 4-1
Roda JC speelt de laatste weken wisselvallig, maar vrijdag wist het in Kerkrade wel de drie punten in eigen huis te houden. Rodney Kongolo wist na ruim een kwartier spelen de score te openen voor de thuisploeg. In de tweede helft verdubbelde Václav Sejk de score en leek het duel gespeel, maar Dordrecht dacht dar anders over. Na ruim een uur spelen viel de aansluitingstreffer via Shiloh 't Zand. In de slotfase maakte Joey Müller de beslissende treffer: 3-1. Diezelfde Müller wist in de slotseconde nog een vierde treffer te maken.

De thuisploeg had minder balbezit dan Dordrecht, maar creëerde wel de meeste kansen. Door de overwinning komt Roda op 47 punten, maar blijft het gat met het eveneens winnende Willem II zeven punten. Dordrecht bekleedt plek vijf.