FC Twente heeft genoeg aan wervelende start tegen Excelsior

10 februari - 20:43
83

FC Twente heeft zaterdag een eenvoudige zege geboekt op Excelsior in de Eredivisie. De Tukkers hadden aan een wervelende start genoeg op Woudestein: 0-3.

FC Twente schoot uit de startblokken. Daan Rots haalde binnen twee minuten meteen succesvol uit. Stijn van Gassel liet het schot onder zich doorgaan, maar de Excelsior-keeper was vooral boos op zijn defensie, want de rechtsbuiten kon wel erg makkelijk doorlopen. Toch was het na vijf minuten wéér raak. Sem Steijn schoot de bal hard in het gezicht van Excelsior-verdediger Casper Widell, maar een paar seconden later lag de bal voor de voeten van Ricky van Wolfswinkel. De ervaren spits liet Van Gassel kansloos.

De gifbeker was daarmee nog niet leeg voor de thuisploeg. Na een hoekschop stond Van Wolfswinkel helemaal vrij bij de tweede paal en hij maakte zijn tweede van de avond. Een monsterscore leek in de maak voor het ijzersterke en dominante Twente, maar dat bleef Excelsior bespaard. Wel was Michel Vlap na 33 minuten nog dicht bij de 0-4 toen hij de paal raakte.

De tweede helft bood minder spektakel, maar na een uur veerde het publiek toch weer op. Scheidsrechter Rob Dieperink wees naar de penaltystip na een handsbal van Kik Pierie. De VAR oordeelde echter dat de verdediger, met een verleden bij Twente, de arm langs het lichaam hield. De Tukkers zagen ook nog een goal van invaller Naci Ünüvar worden afgekeurd, maar het deerde allemaal niet.

De ploeg van coach Joseph Oosting speelde het duel eenvoudig uit en nestelt zich steviger op de derde plaats. De druk op nummer twee Feyenoord wordt bovendien opgevoerd.