Nijhuis wekt verbazing in Almelo: 'Bas zei: ik geef je adres van Makkelie wel'

Nijhuis wekt verbazing in Almelo: 'Bas zei: ik geef je adres van Makkelie wel'

11 februari - 10:26
61

Jizz Hornkamp was zaterdag de gevierde man bij Heracles Almelo, dat een achterstand wist om te buigen tegen Vitesse (3-2). De 25-jarige spits verbaasde zich tijdens de degradatiekraker wel over scheidsrechter Bas Nijhuis.

"Je weet gewoon niet wat je aan Bas hebt", vertelt Hornkamp aan Voetbal International. "Emil Hansson werd onderuit gehaald rond de zestien, Bas floot niet. Bij eenzelfde moment voor Vitesse floot hij wel. Dat begrijp ik dan niet." De Heracles-uitblinker vroeg de leidsman om uitleg. "Hij vond dat de benen van de tegenstander onderuit werden geveegd. Maar ja, dat was bij die andere situatie ook zo. Daar hadden we een discussie over."

Hornkamp stond aan de basis van de ommekeer van Heracles door naar de grond te gaan na een duel met Vitesse-speler Nicolas Isimat-Mirin. Het leverde de Franse verdediger zijn tweede gele kaart op. "Ik dacht al: als hij aan me trekt, dan val ik. En dat deed hij. Ik denk wel dat dat moment het verschil heeft gemaakt. Als mijn tegenstander al geel heeft, moet je gewoon slim zijn."

In de tweede helft tekende Hornkamp vervolgens voor de 2-2 en 3-2, al was het nog even de vraag wie die laatste treffer op zijn naam kreeg. "Toen die goal viel, liep ik meteen naar Bas. Dit is mijn doelpunt hè, zei ik. Toen zei Bas dat Makkelie een eigen doelpunt van Oroz had gegeven. Ik geef je zijn adres wel, kun je even langsgaan, voegde hij nog toe. Ik dacht dat hij een grapje maakte. Maar hij was serieus, over dat eigen doelpunt dan."

Uiteindelijk kreeg Hornkamp de goal alsnog op zijn naam. "Het was gewoon mijn doelpunt, dus dit vond ik wel terecht. Als ik hem niet op mijn naam had gekregen, had ik er een probleem van gemaakt, haha." De teller van Hornkamp, die lang geblesseerd was, staat nu op vijf treffers in zijn laatste vier duels.