Verdedigers helpen Feyenoord in Rotterdamse derby langs pover Sparta

11 februari - 21:54 Laatste update: 21:57
221

Feyenoord heeft zondag drie punten overgehouden aan de Rotterdamse derby tegen Sparta. Voor rust wist de formatie van trainer Arne Slot weinig potten te breken, maar na een rake strafschop van David Hancko werd de zege uiteindelijk vrij eenvoudig binnengehengeld.

Feyenoord trad tegen Sparta aan zonder Santiago Gimenez, die wat 'overbelast' is, zo zei Slot voorafgaand voor de camera van ESPN. Ayase Ueda was zijn vervanger. De eerste helft was weinig enerverend. Na 25 minuten werd de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk. Quilindschy Hartman leverde een goede voorzet af, maar Mike Eerdhuijzen greep goed in. Sparta liet zich via Arno Verschueren één keer zien, maar zijn vrije trap op achttien meter van het Feyenoord-doel werd geblokt door Yankuba Minteh, die vervolgens in de tegenstoot onderuit werd gehaald door Pelle Clement.

In de tweede helft zette de regerend landskampioen meer aan. Dat resulteerde in de 56e minuut in een strafschop. Sparta-back Django Warmerdam beging een onhandige overtreding op Minteh. Nadat de VAR de beelden had bestudeerd, legde arbiter Pol van Boekel de bal op de stip. David Hancko ging achter de bal staan, en verschalkte Nick Olij.

Niet lang daarna liep Feyenoord uit. Lutsharel verdubbelde de score in de 63e minuut, en deed dat na een werkelijk prachtige assist van invaller Luka Ivanusec. De Kroaat stond koud in het veld, meer produveerde een prachtige pass vanaf links. Mats Wieffer leek tien minuten voor tijd nog de 3-0 te maken, maar het doelpunt van de middenvelder werd uiteindelijk afgekeurd vanwege hands.

Door de uiteindelijk vrij gemakkelijke overwinning komt Feyenoord op 49 punten. Daarmee heeft het er tien minder dan PSV, dat eerder op de dag met 1-5 van FC Volendam won. FC Twente, concurrent in de strijd om plek drie, heeft vijf punten minder dan de Rotterdammers.