'Barça ziet nieuwe mogelijke opvolger van Xavi: afkoopclausule groot obstakel'

'Barça ziet nieuwe mogelijke opvolger van Xavi: afkoopclausule groot obstakel'

13 februari - 11:35
49

FC Barcelona heeft in Rúben Amorim en Thomas Tuchel naar verluidt bovenaan het lijstje staan voor de opvolging van Xavi. Laatstgenoemde vertrekt na dit seizoen als hoofdtrainer bij de Spaanse topclub en de clubleiding is druk op zoek naar een nieuwe coach.

Amorim staat op de radar van FC Barcelona om de nieuwe hoofdtrainer te worden, zo weet het Spaanse 3Cat. De Spanjaarden zouden al contact gezocht hebben met de oefenmeester van Sporting Portugal en hij zou enthousiast zijn over het aanbod. Echter beschikt Amorim over een afkoopclausule van dertig miljoen euro in zijn contract en dit lijkt het grootste obstakel te zijn voor FC Barcelona.

Het Spaanse Sport meldt dat de club, voorzitter Joan Laporta in het bijzonder, een trainer wil aanstellen met de nodige bekendheid en mogelijk al de Champions League heeft gewonnen. Het is geen geheim dat het de droom van Laporta is om Jürgen Klopp aan te stellen, maar de Duitser heeft aangegeven na dit seizoen (tijdelijk) een stap terug te nemen uit de voetballerij.

Naast Klopp staat Tuchel al een tijdje hoog op het lijstje bij de Spanjaarden. Een paar weken geleden leek het onmogelijk om Tuchel aan te stellen, maar de toekomst van de oefenmeester bij Bayern München is onzeker en dus liggen er kansen voor FC Barcelona. Tuchel ziet het naar verluidt zitten om aan de slag te gaan in de Spaanse competitie en als FC Barcelona hem een baan aanbiedt, zal de Duitser dat volgens Sport zeker overwegen.

Beluister de nieuwste #DoneDeal met special guest El Karouani! Check #DoneDeal!