Sportieve en bestuurlijke AZ-chaos leidt tot leedvermaak: 'Ik vind het heerlijk'

Sportieve en bestuurlijke AZ-chaos leidt tot leedvermaak: 'Ik vind het heerlijk'

13 februari - 18:35 Laatste update: 18:40
100

Johan Derksen heeft leedvermaak om de situatie waar AZ momenteel in verkeert. De analist van Vandaag Inside heeft zich de afgelopen weken verbaasd en gestoord om de gang van zaken bij de Alkmaarders, waar algemeen directeur Robert Eenhoorn na dit seizoen vertrekt. 

"Ik vind het wel goed dat die directeur bij AZ opstapt", begint Derksen over het naderende vertrek van Eenhoorn. "Zit je ook zo te kijken elke week, als ze weer geen punten pakken?", vraagt presentator Wilfred Genee. "Ik vind het heerlijk. Ik heb me een leedvermaak", antwoordt hij. 

Derksen is van mening dat AZ slecht is omgesprongen met de voorganger van Maarten Martens, de huidige trainer. "Ik vind dat Jansen (Pascal, red.) zo'n onrecht is aangedaan." Ook over Eenhoorn is hij niet te spreken. "Hij komt uit een andere sport (honkbal, red.). Hij is een beetje een baasje. Boze brieven sturen naar de KNVB, waar hij niet mee kan opschieten."

Vervolgens wordt ook de overstap van Alex Kroes naar Ajax aangehaald. "Je weet, dat als Ajax voor zo'n directeur komt, zo'n gozer gaat. En Eenhoorn houdt hem bij AZ, terwijl Kroes helemaal niet meer met AZ bezig is. Ik denk dat het allemaal met zijn vertrek te maken heeft. Zo langzamerhand heeft Eenhoorn zoveel vijandjes gecreëerd", besluit Derksen over de directeur, die zelf aangaf te stoppen vanwege vermoeidheid.

Beluister de nieuwste #DoneDeal met special guest El Karouani! Check #DoneDeal!