KNVB zet streep door overname Common Group en beboet Vitesse voor 'misleiding'

KNVB zet streep door overname Common Group en beboet Vitesse voor 'misleiding'

14 februari - 11:59 Laatste update: 12:37
611

De KNVB heeft het verzoek van Vitesse om de aandelen aan de Common Group over te dragen afgewezen. Bovendien krijgt de club uit Arnhem een boete van 100.000 euro voor het 'misleiden van de licentiecommissie'.

Volgens een officieel statement van de KNVB 'is het niet gebleken dat de Common Group beschikt over eigen vermogen en is het niet duidelijk of de Common Group investeerders heeft. Tevens is geen inzicht gegeven in de herkomst van het (aan te trekken) geld van de Common Group', valt er te lezen. Reden genoeg voor de Nederlandse voetbalbond om het overnameverzoek van de club uit Arnhem af te wijzen.

Dat de KNVB zo lang nodig had om tot een uitspraak te komen, heeft te maken met de onderzoeken naar de Common Group en de eventuele verbanden tussen Vitesse en Roman Abramovich. Dat laatste onderzoekt loopt nog. Vitesse heeft tot en met woensdag 21 februari de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen het besluit van de licentiecommissie om de overname af te keuren. Volgens de Gelderlander gaat Vitesse dat 'zeker' doen. De Amerikaanse zakenman Coley Parry van de Common Group is overtuigd van zijn gelijk en betrouwbaarheid. 

Vitesse krijgt bovendien een boete opgelegd van 100.000 euro voor het 'misleiden' van de licentiecommissie. 'Vitesse heeft de licentiecommissie misleid door haar maandenlang niet te ïnformeren over de beëindiging van de relatie tussen Vitesse en haar bank terwijl Vitesse wist dat dit essentieel was voor de beoordeling van licentiecommissie voor wat betreft voortzetting van de licentie in het nieuwe seizoen', klinkt het.

Het door Vitesse ingestelde beroep tegen deze straf is door de onafhankelijke beroepscommissie ongegrond verklaard. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal met special guest El Karouani! Check #DoneDeal!