Steijn in z'n nopjes met nieuwe trainingsapparatuur Twente: 'Dit is geweldig'

Steijn in z'n nopjes met nieuwe trainingsapparatuur Twente: 'Dit is geweldig'

14 februari - 13:40
23

Bij FC Twente beschikken ze sinds kort, op verzoek van de spelersgroep, over een 'levende muur' waarmee vrije trappen nog beter geoefend kunnen worden. 

"We hadden van die kleine poppen en dat scheelt gewoon veertig centimeter", analyseert Sem Steijn in gesprek met TC Tubantia. "Als ik daar overheen schoot, dacht ik altijd: zou die er in het echt ook overheen zijn gegaan? Het mikpunt was gewoon anders." Daarom trok de middenvelder van FC Twente bij Arnold Bruggink aan de bel. Die schafte vervolgens een 'levende muur' aan, die met een druk op de knop kan springen en op allerlei hoogtes ingesteld kan worden. 

"Dit is geweldig. Elke ploeg uit Europa staat erin", legt Steijn uit. "De hoogte van de spelers klopt precies, de keeper heeft minder zich op de bal en er gebeurt nu iets voor je neus, omdat ze springen. We bootsen nu voor elke wedstrijd de praktijk na."

Jan Streuer is onder de indruk van het technische snuf waar de spelers van FC Twente mee kunnen trainen, maar plaatst wel een kanttekening. "Ik mis de muurligger."