Vitesse verbolgen na besluit KNVB: 'Dat dit nu gesteld wordt, is onbegrijpelijk'

Vitesse verbolgen na besluit KNVB: 'Dat dit nu gesteld wordt, is onbegrijpelijk'

14 februari - 15:20 Laatste update: 15:36
263

Vitesse heeft in een statement gereageerd op het besluit van de KNVB om de overname door de Common Group onder leiding van Coley Parry af te keuren. De Arnhemmers spreken van een bittere uitkomst voor de club. 

'Na al die maanden waarin er keihard is gewerkt om de overname tot stand te brengen, is dit natuurlijk een grote teleurstelling', schrijft algemeen directeur Peter Rovers. 'Dat nu wordt gesteld dat er onvoldoende informatie is, is onbegrijpelijk. Verder is het op zijn zachtst gezegd ongelukkig dat de beslissing uiteindelijk slechts ruim één uur voor de externe communicatie van de KNVB met Vitesse gedeeld is.'

De uitkomst die er nu ligt, is op basis van het onderzoek van de KNVB naar de Common Group. 'Ondanks het feit dat Parry alle beschikbare informatie heeft aangeleverd en we onze plannen voor de komende jaren onlangs nog hebben aangescherpt en verduidelijkt. Feit is dat Parry heeft laten zien de financiële middelen (inmiddels ruim meer dan elf miljoen euro) te kunnen opbrengen', valt er te lezen. 'Er ligt daarnaast een toezegging voor een bankgarantie van tien miljoen euro voor de komende jaren. Dat maakt de uitkomst en argumentatie over het vermogen van Parry extra wrang.'

Rovers legt uit dat Vitesse inmiddels werkt aan een alternatief plan. 'Het is zaak dat we nu snel doorschakelen. De continuïteit van de club moet gewaarborgd worden. Daar voorziet het beoogde plan in, ook bij een onverhoopte degradatie.' Vitesse belegt donderdag om 10.30 uur een persmoment, waarin het statement verder zal worden toegelicht. 

Ook Parry heeft inmiddels gereageerd op het besluit van de KNVB. "Ik ben teleurgesteld, maar niet geschokt. Het lijkt erop dat de beslissing al vast stond en ik begrijp niet dat het zolang moest duren. Op dit moment is de continuïteit bij Vitesse het allerbelangrijkste. We blijven de club ondersteunen en zijn vastberaden. Ook binnen het beoogde alternatieve plan."

Beluister de nieuwste #DoneDeal met special guest El Karouani! Check #DoneDeal!