Kritiek op Jansen na AZ-vertrek: 'Pascal gaf me niet dat gevoel'

Kritiek op Jansen na AZ-vertrek: 'Pascal gaf me niet dat gevoel'

14 februari - 20:55
100

Bodø/Glimt-speler Hakon Evjen is voor even terug in Nederland na een weinig succesvolle periode bij AZ. In gesprek met ESPN blikt de 24-jarige Noor terug op zijn vertrek uit Alkmaar, waar hij weinig vertrouwen voelde van coach Pascal Jansen.

Evjen speelde tussen 2020 en 2023 voor AZ. Voor de Noord-Hollanders kwam hij in drie jaar tijd niet verder dan 67 optredens, waarvan 33 als invaller. "Pascal, de trainer destijds, gaf me niet het gevoel dat hij wilde dat ik veel speeltijd kreeg. Ik dacht: ik kan niet nog een jaar zo doorgaan. Ik vond dat ik een kans verdiende, maar die kreeg ik niet", blikt de spelmaker terug. "Twee van zulke jaren was te veel voor me. Ik vond daarom dat ik ergens anders naartoe moest."

Via Brøndby keerde Evjen terug bij zijn oude club Bodø, waar hij samenwerkt met Kjetil Knutsen. De samenwerking met de succesvolle Noorse trainer bevalt uitstekend. "Het draait vooral om agressiviteit en om het spel aan de bal. Ons voetbal is naar mijn idee interessant om te zien en om te spelen. Dat is voor mij het belangrijkste. Passen is geen doel op zich, maar doen we om doelpunten te maken en vooruit te spelen. Niet iedereen denkt zo, maar deze coach wel."

Bodø neemt het donderdag op tegen Ajax in de tussenronde van de Conference League. De aftrap in de Johan Cruijff Arena is om 21.00 uur.