De Gelderlander: Vitesse werkt aan Plan B, Parry blijft aan de macht in Arnhem

De Gelderlander: Vitesse werkt aan Plan B, Parry blijft aan de macht in Arnhem

15 februari - 06:40
62

Vitesse zet na de afkeuring van de KNVB nog altijd in op de Coley Parry, aldus De Gelderlander. De Amerikaan krijgt na het afketsen van de overname een minderheidsbelang van 24,9 procent. Ondertussen treedt in Arnhem 'Plan B' in werking. 

De licentiecommissie van de KNVB keurde de overname woensdag af. Dat wordt binnen de club als een 'messteek' ervaren, zo tekent De Gelderlander op. Dat besluit had volgens Vitesse ook eerder gemaakt kunnen worden. De KNVB houdt voet bij stuk en heeft simpelweg 'geen enkel vertrouwen in Parry en zijn Common Group'.

Vitesse is door deze ontwikkelingen genoodzaakt de strategie te wijzigen. Er wordt overgeschakeld naar Plan B. Terwijl de kritiek op algemeen directeur Peter Rovers en Parry groter wordt, vergaart laatstgenoemde nu een minderheidsaandeel. Van een volledige overname ziet hij vooralsnog af. 

De optie met een minderheidsbelang biedt mogelijkheden voor de Arnhemmers. 'Door uitgifte van meerdere aandelenpakketten van datzelfde percentage kan Parry met bevriende zakenlui via een omweg ook een meerderheidsbelang in Vitesse verkrijgen', weet het lokale medium. 

Die optie leeft in Arnhem, maar de financiële zorgen zorgen ervoor dat het vooralsnog 'toekomstmuziek' is. De nummer laatst van de Eredivisie moet volgend seizoen naar verluidt immers 7 miljoen euro bezuinigen. Dat zal gedaan worden middels een forse bezuiniging op de werkvloer. Ondertussen speelt ook nog het onderzoek van de licentiecommissie naar het Russische verleden van de club. 'Daarin heeft Vitesse een positief oordeel nodig', is de conclusie.