'De trein is ontspoord: Barcelona moet Frenkie de Jong mogelijk ook verkopen'

'De trein is ontspoord: Barcelona moet Frenkie de Jong mogelijk ook verkopen'

16 februari - 12:45
58

FC Barcelona dreigt Frenkie de Jong te moeten verkopen. Met die waarschuwing komt Víctor Font, die in 2021 de strijd om het presidentschap verloor van Joan Laporta. De Catalaan maakt zich zorgen over de financiële situatie in Camp Nou.

"De trein die 200 kilometer per uur ging, is veel te laat begonnen met remmen", zegt Font bij het Catalaanse radiostation RAC1. "Eigenlijk is de trein al ontspoord."

Wedden

Meer odds

Real Madrid is uit het zicht, vervolgt hij. "Real is op dit moment van een andere planeet, ze hebben duidelijk de overhand. Als het nieuwe Bernabéu af is, genereren ze zo'n 120 tot 150 miljoen euro om te investeren in spelers als Kylian Mbappé. Ik ben er zeker van dat er bij Barça nog gaten moeten worden gedicht met de verkoop van meerdere spelers."

Font komt met voorbeelden. "Dembélé was in 2023 zo'n speler die Barça eigenlijk niet kwijt wilde, maar toch moest verkopen (aan Paris Saint-Germain, red.). In 2024 kunnen Frenkie de Jong en Ronald Araújo volgen. De club kan niet met hetzelfde bestuur doorgaan op deze manier."

De laatste weken is de achterstand op La Liga-koploper Real Madrid opgelopen tot tien punten. Ook streekgenoot Girona FC staat boven Barcelona. Xavi heeft zijn vertrek al aangekondigd, terwijl er de laatste weken druk wordt gespeculeerd over een mogelijk vertrek van De Jong.