'Zeer geïnteresseerd Man United hoopt op zomerse deal met Bayern'

'Zeer geïnteresseerd Man United hoopt op zomerse deal met Bayern'

16 februari - 20:24
5

Manchester United hoopt Mathys Tel komende zomer over te nemen van Bayern München, zo meldt de Duitse tak van Sky Sport. The Red Devils hebben bovengemiddelde interesse in het Franse talent en hebben de eerste contacten al gelegd. Toch is een transfer zeker nog geen uitgemaakte zaak.

De achttienjarige Tel staat te boek als een groot talent en bewees zijn waarde dit seizoen al een aantal keer als invaller voor Bayern. Trainer Thomas Tuchel laat de jonge linksbuiten, die ook uit de voeten kan als spits en rechtsbuiten, echter bijna nooit in de basis beginnen. Daar hoopt Man United nu van te profiteren: naar verluidt wil de club van Erik ten Hag Tel deze zomer naar Old Trafford te halen.

Wedden

Meer odds

Of dat gaat lukken is nog zeer de vraag. Er zouden ook twee andere Engelse clubs, die niet bij naam worden genoemd, in de markt zijn voor Tel. Daarnaast is de jeugdinternational van Frankrijk op dit moment nog vastberaden om voor zijn kans te gaan in München. Tel zou een 'legende' willen worden voor Bayern. Een vertrek kan komende zomer wel een optie worden, als de aanvaller het gevoel krijgt dat Bayern geen toekomst meer in hem ziet. Een verhuur is sowieso geen optie voor Tel.

De interesse in Tel past in het nieuwe beleid dat Manchester United wil voeren na de overname door INEOS. The Red Devils verbrasten in de afgelopen jaren veel miljoenen op de transfermarkt aan spelers die uiteindelijk teleurstelden. Nu kijkt United nadrukkelijk naar talentvolle spelers die ook in waarde kunnen stijgen. Zo vielen de namen van onder meer Crystal Palace-uitblinker Michael Olise en Valencia-talent Javi Guerra ook al op Old Trafford.

Beluister de nieuwste #DoneDeal met zaakwaarnemer Menno Groenveld!