Kwakman oppert: 'Ze hadden Pastoor moeten halen, die zorgt voor verandering'

Kwakman oppert: 'Ze hadden Pastoor moeten halen, die zorgt voor verandering'

17 februari - 18:55
36

Alex Pastoor is een geschikte trainer voor AZ, stelt Kees Kwakman. De Alkmaarders ontsloegen vorige maand Pascal Jansen. Maarten Martens volgde hem op, maar sindsdien toont AZ nog geen beterschap.

Martens nam het medio januari van Jansen over. Van de vijf wedstrijden met de Belg aan het roer verloor AZ er drie en werden er twee gelijkgespeeld. "De geest van het team is niet veranderd", constateert Kees Luijckx bij De Eretribune op ESPN. "AZ heeft er bijna patent op gekregen om ballen achteruit te spelen."

Luijckx krijgt bijval van Kwakman. "Ze hadden Alex Pastoor moeten halen. Die zorgt voor verandering!" De voormalig verdediger annex middenvelder is positief over Almere City, waar Pastoor aan het roer staat. "Die doen precies hetgene wat AZ niet doet. Die spelen de bal wél naar voren. Ja, het klopt dat ze hem ook weleens naar voren peren, maar ook wel met een idee erachter."

Tegelijk beseft Kwakman dat Pastoor niet een heel realistische optie voor AZ is. "Hij heeft daar een niet heel lekker verleden gehad, geloof ik." In 2014 was Pastoor werkzaam in Alkmaar en werd hij ontslagen, vlak nadat hij werd doorgeschoven tot hoofdtrainer toen Marco van Basten een tijdje uit de roulatie was.

Beluister de nieuwste #DoneDeal met zaakwaarnemer Menno Groenveld!