Vink ziet nieuwe Eredivisie-smaakmaker: 'Zoiets héél lang niet meer gezien'

Vink ziet nieuwe Eredivisie-smaakmaker: 'Zoiets héél lang niet meer gezien'

19 februari - 06:42 Laatste update: 09:22
26

Eén man wist in de wedstrijd tussen Vitesse en FC Volendam grote indruk te maken op Marciano Vink en Kenneth Perez: Anis Hadj-Moussa. De analisten van ESPN waren zeer te spreken over de behendige aanvaller, zo geven ze aan in Dit was het Weekend.

"Er werd echt goed gevoetbald door Vitesse, met als smaakmaker de rechtsbuiten", vangt Perez aan. "Wát een goede en leuke speler", zo stelt de Deen over Hadj-Moussa, die in de winterstop gehuurd werd van Patro Eisden. Een club die eigendom is van Coley Parry, de man die Vitesse tracht over te nemen.

Ook Vink heeft lovende woorden over voor Hadj-Moussa. "George Cox werd helemaal gek. Die is ook gewisseld in de rust, en terecht. Hij had echt geen vat op deze speler. Ik heb heel lang niet meer gezien dat een speler echt op de vierkante meter zo gevaarlijk kan zijn, met een prachtige kap. Het bleef maar doorgaan. Hij was veruit de gevaarlijkste speler op het veld."

"Vitesse had meer verdiend en alleen al deze speler had meer verdiend. Wát een speler. De laatste keer dat ik iemand heb gezien met zo'n kap, was denk ik Eric Viscaal bij PSV. Je wist wat er ging komen, je stelde je erop in, en toch lukte het hem", besluit Vink, die van Perez met een knipoog het verzoek krijgt om de credits in ontvangst te mogen nemen. "Ik wil ook over drie maanden kunnen zeggen dat ik die gozer ontdekt heb. Geef me vijf procent", grapt de voormalig aanvaller van onder meer AZ, Ajax, PSV en FC Twente.