Arno Vermeulen wil dolgraag naar AZ: 'Ajax koos toch ook voor Van der Sar?'

Arno Vermeulen wil dolgraag naar AZ: 'Ajax koos toch ook voor Van der Sar?'

19 februari - 12:10 Laatste update: 12:50
245

Arno Vermeulen hoopt de NOS binnen afzienbare tijd in te ruilen voor AZ. Bij Studio Voetbal maakt de commentator en analist van zijn hart geen moordkuil: de opvolging van algemeen directeur Robert Eenhoorn zou bij hem in goede handen zijn.

Vermeulen wil dolgraag aan de slag bij 'zijn' AZ. "Het lijkt me ontzettend interessant om te doen", vertelt hij. "Waarom zou ik het niet kunnen doen? Voor mij is het een uitdaging. Ik ben geboren in Alkmaar en ik denk dat het geweldig is om bij zo'n voorbeeldclub te werken."

Sinds Eenhoorn zijn vertrek bij AZ aankondigde, sprak Vermeulen zich al vaker uit over zijn droombaan. Van solliciteren is volgens hem geen sprake. "Ik beantwoord alleen maar vragen en dan geef ik eerlijk antwoord. Nee, een brief heb ik niet gestuurd. Ze weten mij vast wel te vinden, toch?"

Studio Voetbal-presentator Sjoerd van Ramshorst vraagt Vermeulen vervolgens of hij geen ervaring tekortkomt. Dat leidt tot verbazing. "Edwin van der Sar was toch ook niet al directeur, toen hij Ajax-directeur werd? Er is geen opleiding voor. Ik werk al veertig jaar in de journalistiek, dat is best een mooie aanloop. Ach, ik ken wel wat mensen in de voetballerij en ik denk dat ik ook wel een beetje inzicht heb in de sport."