Waarom Lewandowski zich tot koning van duel der gevallen kampioenen kan kronen

Waarom Lewandowski zich tot koning van duel der gevallen kampioenen kan kronen

21 februari - 16:00 Laatste update: 15:52

ADVERTORIAL - Na PSV is het vanavond de beurt aan FC Barcelona in de Champions League. Op rolletjes loopt het dit seizoen zeker niet voor de Catalanen, maar dat geldt ook voor tegenstander SSC Napoli. Blik vooruit en speel mee bij Unibet! In deze preview speciaal aandacht voor Robert Lewandowski.

Barcelona en Napoli spelen duel der gevallen kampioenen

Zowel Barcelona als Napoli werden afgelopen voetbaljaargang nog landskampioen, maar beleven momenteel geen al te rooskleurig seizoen. De Spanjaarden staan na 25 speelronden op de derde plaats in de Primera Division en kijken tegen een gat van acht punten met koploper Real Madrid aan. Het verval bij de Italianen is nog een stuk groter. Na 24 wedstrijden is het verschil met lijstaanvoerder Internazionale liefst 27 punten.

Barcelona en Napoli kijken dan ook liever niet naar de competitie, maar zullen hun pijlen toch ook voor een groot deel op de Champions League richten. De Europese campagne verliep voor beide clubs in ieder geval een stuk meer florissant. Barça eindigde als eerste in een groep met FC Porto, Royal Antwerp en Shakhtar Donetsk. De Napolitanen werden weliswaar tweede achter Real Madrid, maar eindigden nog voor SC Braga en Union Berlin en hebben zich daarom geplaatst voor de knock-out fase van het miljardenbal.

Naast de zowat gelijke sportieve prestaties is er nog een overeenkomst tussen Barcelona en Napoli. Ook buiten het veld rommelt het aan alle kanten. Barça-trainer Xavi kondigde onlangs aan dat hij na dit seizoen zal stoppen als trainer van de club. Napoli heeft dit seizoen met Luciano Spalletti en Walter Mazzarri al twee trainers van de hand gedaan. Maandag Francesco Calzona gepresenteerd.

Topspitsen Lewandowski en Osimhen treffen elkaar

Barcelona en Napoli lijken dit seizoen dus in vele opzichten op elkaar en dat is ook terug te zien in de spitspositie. In de punt van de aanval van beide clubs kan men een topspits opstellen. In Catalonië rekent met wekelijks op Lewandowski, terwijl ze in Napoli naar Victor Osimhen kijken. Waar dan weer wel een verschil in zit, is de vorm van het tweetal.

Osimhen keerde afgelopen weekend pas terug van de Afrika Cup. Dat gebeurde wat later dan gepland, aangezien de spits zijn vlucht zou hebben gemist. Naar verluidt is Osimhen ook wat vermoeid teruggekeerd van het toernooi en dat was de reden waarom hij afgelopen weekend niet bij de wedstrijdselectie zat. Naar verwachting kan de Nigeriaan ongeveer een uur spelen tegen Barcelona.

In tegenstelling tot Osimhen zit Lewandowski wel weer in een lekkere vorm. De Pool kwam in de afgelopen drie wedstrijden vier keer tot scoren voor Barcelona. Daarmee produceerde hij de helft van het aantal goals waar hij voor die periode op stond. De teller staat voor Lewandowski momenteel op twaalf goals in La Liga.

De odds

Unibet heeft een mooie odd rondom Lewandowski voor je klaargezet. De bookmaker heeft een odd van 2.55 voor wanneer Lewandowski tot scoren komt in combinatie met een overwinning of gelijkspel van Barcelona. Vertrouw je in zowel Osimhen als Lewandowski? Dan is de verhoogde odd van 5.75 voor wanneer beide spitsen tot scoren komen wellicht interessant.

Klik hier om de weddenschap(pen) te spelen bij Unibet!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 24+
Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust

Advertorial Kansspelen

Deze advertorial is helaas niet beschikbaar, omdat je volgens onze systemen niet in de wettelijke doelgroep valt content/uitingen over online kansspelen mag zien. Bezoek onze Speel Bewust-pagina voor meer informatie over online kansspelen.