Verweij waarschuwt Ajax: 'Engelse top houdt hem nauwlettend in de gaten'

Verweij waarschuwt Ajax: 'Engelse top houdt hem nauwlettend in de gaten'

20 februari - 18:28
62

Als Ajax niet snel beterschap toont, dan is de kans groot dat Brian Brobbey eieren voor zijn geld kiest en in de zomer vertrekt. Dat voorspellen De Telegraaf-verslaggevers Valentijn Driessen en Mike Verweij.

Ajax wist zijn laatste vier officiële duels niet te winnen. Het spel was bovendien niet om over naar huis te schrijven. "Als je nu het middenveld ziet met Henderson, Taylor en Tahirovic. Daar zit echt nul komma nul creativiteit in", begint Driessen in Kick-off, de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Daarom blijft het zo knap dat Brobbey het flikt om iedere keer bij doelpunten betrokken te zijn. Er is niemand die Brobbey oog-in-oog met de keeper kan zetten."

Driessen sluit niet uit dat Brobbey straks genoeg heeft van de situatie bij Ajax. "Je weet ook niet wat er op het EK gaat gebeuren. Stel dat hij op een onbewaakt ogenblik drie of vier goals maakt en topscorer wordt. Dan kan het ineens snel gaan. Iedereen kent de zaakwaarnemer van Brobbey ook: José Fortes Rodríguez. Als hij zijn zinnen zet op een transfer voor een speler, dan gaat hij tot het gaatje", aldus de verslaggever.

Clubwatcher Mike Verweij beaamt dat. "Het risico dat Ajax loopt als ze in de play-offs terechtkomen, is dat de club natuurlijk heel onaantrekkelijk wordt om naartoe te gaan. Dan zegt een Brobbey misschien wel dat hij weg wil. En dan zegt een Hato, al tekent hij nu wel bij, dat hij naar Arsenal wil als die voorbij komen."

"Ik ben het wel met Valentijn eens dat als Ajax zo blijft presteren, en zeker na een goed EK van hem, dat wordt het wel heel aanlokkelijk om dan toch in de Premier League te gaan kijken", aldus Verweij. "Er zijn al clubs die Brobbey sluimerend in de gaten houden", weet hij. "Manchester United heeft hem nog voor de neus van Ajax geprobeerd weg te kapen. Verder hoor je dat de top in de Premier League hem heel nauwlettend volgt."