PSV op rapport: Schouten de uitblinker, ook twee onvoldoendes

PSV op rapport: Schouten de uitblinker, ook twee onvoldoendes

20 februari - 23:00 Laatste update: 21 februari - 01:28
141
Author profile picture

Teun Buis

PSV speelde dinsdag in een spectaculair duel met 1-1 gelijk tegen Borussia Dortmund. De Eindhovenaren lieten daarmee na om de Duitse topclub meer pijn te doen. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit aan de ploeg van Peter Bosz.

Walter Benítez – 6: Het schot van Malen was kiezelhard en Dest raakte de bal nog aan, waardoor het zeker geen fout was van Benítez. Toch beklijft het gevoel dat hij misschien iets meer had kunnen doen.

Jordan Teze – 6,5: Een fraaie voorzet richting Luuk de Jong was zijn meest opvallende wapenfeit, maar Teze slaagde er ook in om Jadon Sancho in toom te houden. Een degelijk optreden.

Jerdy Schouten – 7,5: Al na één minuut gaf Schouten een signaal af: door onder druk rustig Veerman in te spelen leidde hij een PSV-counter in. Ook een pass op De Jong leidde een grote kans in. Schouten bewees waarom Bosz hem centraal achterin opstelde.

Olivier Boscagli – 7: Waar Schouten met zijn subtiele passes belangrijk was, strooide Boscagli met heerlijke crossballen. Onder meer Bakayoko en Lozano waren de ontvangers. Aan de andere kant kwam de Fransman wel met de schrik vrij, toen Niclas Füllkrug wat veel ruimte kreeg.

Sergiño Dest – 6,5: Dest bevestigde enigszins het beeld dat over hem heerst. Hij was Dortmund-uitblinker Malen in defensief opzicht een paar keer kwijt, maar aan de bal was hij goed en onvermoeibaar. Liet nog wel een keer na om af te leggen in een kansrijke situatie.

Joey Veerman – 7: Voor de wedstrijd sprak Rafael van der Vaart van de ‘Nederlandse Pirlo’. Dat compliment maakte Veerman deels waar. De Volendammer werd in de omschakeling een paar keer afgetroefd in de eerste helft, maar na rust wist hij steeds meer de lijnen uit te zetten.

Ismael Saibari – 6,5: Hij had een paar slordigheden, maar Saibari hield zich toch ook tegen Dortmund prima staande centraal op het middenveld. Zijn ontwikkeling is knap, alleen moet hij in dit soort duels leren nog iets zakelijker te worden.

Malik Tillman – 5,5: Hij kreeg na een kwartier de eerste grote kans, maar schoot voorlangs. Het was een beetje tekenend voor de avond van Tillman. De Amerikaan was op de beslissende momenten wat ongelukkig, al verdiende hij wel de penalty waar de 1-1 uit viel.

Johan Bakayoko – 5: De Belg liet de kans op een snelle 1-1 onbenut. Bakayoko was tegen een zwakke Maatsen wel dreigend, maar het eindproduct ontbrak. Van de vleugels van PSV had dinsdag iets meer mogen komen wat betreft rendement.

Luuk de Jong – 6,5: Het aandeel van De Jong in het veldspel bleef lange tijd beperkt tot een goed balletje op Tillman, maar de aanvoerder verzaakt zelden. Hij benutte de penalty en kroonde zich tot Champions League-topscorer aller tijden van PSV.

Hirving Lozano – 5: Lozano was bedrijvig en bij vlagen dreigend, maar heel gelukkig was het allemaal niet wat de Mexicaan liet zien. Zo waren aannames niet altijd goed en ontbrak het overzicht. Een gevalletje blaffende honden bijten niet…

Invallers
Ricardo Pepi – x: Kwam na 75 minuten in het veld voor Lozano en speelde te kort voor een beoordeling.
Mauro Júnior – x: Kwam na 83 minuten in het veld voor Saibari en speelde te kort voor een beoordeling.
Armando Obispo - x: Kwam na 90 minuten in het veld voor Boscagli en speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Peter Bosz – 7: Peter Bosz koos voor voetbal tegen Dortmund, met Schouten naast Boscagli in het hart van de defensie. Die twee behoorden tot de uitblinkers en bewezen het gelijk van de coach. PSV was minimaal gelijkwaardig aan Dortmund, maar verzuimde de trekker vaker over te halen.