Veerman houdt zich in na penaltymoment PSV: 'VAR maakt niet altijd juiste keuze'

Veerman houdt zich in na penaltymoment PSV: 'VAR maakt niet altijd juiste keuze'

20 februari - 23:29 Laatste update: 21 februari - 01:27
57

Joey Veerman dacht in eerste instantie niet dat PSV een penalty zou krijgen na een vermeende overtreding van Mats Hummels op Malik Tillman. Het moment rond de strafschop was één van de belangrijkste zaken in de wedstrijd, maar de middenvelder dacht dat de beslissing teruggedraaid zou worden. Over de VAR houdt Veerman vervolgens zijn mond, na een vraag van RTL.

Veerman werd wel uitgeroepen tot man van de wedstrijd.Volgens mij ging het wel lekker vandaag. Ik stond ook aan de basis van die penalty. Donyell (Malen) schiet hem uit een onmogelijke hoek erin, mooie goal. Wij krijgen wel drie kansen in de eerste helft, die er op dit niveau echt in moeten. Voor mijn gevoel kregen wij wel wat grotere kansen dan zij. Het is heel jammer dat je dan zo ongelukkig op achterstand komt."

Wedden

Meer odds

Wat betreft het penaltymoment is Veerman dus eerlijk. "Ik had zelf niet het idee dat het een penalty was. Ik dacht dat hij hem terug zou draaien. Ik stond erachter en ik kon het niet goed zien, maar aan de reactie van Hummels leek het alsof hij op de bal was. Hij raakt de bal, maar hij neemt zijn voet ook mee." De strafschop bleef uiteindelijk staan en Luuk de Jong schoot de gelijkmaker onberispelijk binnen.

Als Veerman daarna verder wordt gevraagd naar de VAR, moet de PSV’er zich enorm inhouden. "Laat ik maar niks zeggen over de VAR. Dat hebben we afgelopen week ook weer gezien, laat ik er maar niks over zeggen. De VAR is in het leven geroepen om de juiste beslissing te maken en dat doen ze niet altijd."