Sneijder oordeelt over PSV: 'Twee ploegen gezien die volgende ronde niet doorgaan'

Sneijder oordeelt over PSV: 'Twee ploegen gezien die volgende ronde niet doorgaan'

21 februari - 20:20 Laatste update: 20:27
81

Wie zich op 13 maart ook plaatst voor de kwartfinale van de Champions League, zowel PSV als Borussia Dortmund hoort in deze huidige vorm niet thuis in die fase van het miljardenbal, aldus Wesley Sneijder. De voormalig topvoetballer vond de Eindhovenaren slordig én ook gelukkig. 

"Uiteindelijk heb je nog een strafschop nodig, die niet eens terecht is, om er nog een gelijkspel uit te slepen", blikt Sneijder terug in de studio van RTL 7. "Op dit niveau, en ik kijk dan een ronde verder, is het voor deze twee ploegen in deze vorm, exit. Ik heb twee ploegen gezien die in de volgende ronde niet doorgaan."

Voor de return in Dortmund acht Sneijder PSV desondanks niet kansloos. "Zeker niet, alleen je beloont jezelf niet. Dat vind ik nou weer zo jammer", vervolgt de recordinternational van Oranje. "Het was een wedstrijd in een heel hoog tempo, maar dat kwam mede juist door het vele balverlies. In de eindfase, zó slordig. Vooral van de spelers waar je het niet van verwacht: Saibari (Ismael, red.), Tillman (Malik, red.)..."