Van 't Schip deelt reden van uitvallen Brobbey en schat kansen voor AZ-uit in

Van 't Schip deelt reden van uitvallen Brobbey en schat kansen voor AZ-uit in

23 februari - 10:00
96

John van 't Schip heeft na afloop van Bodø/Glimt - Ajax kort tekst en uitleg gegeven over het uitvallen van Brian Brobbey. De spits van de Amsterdammers moest de strijd in Noorwegen vroegtijdig staken. Dat had te maken met het kunstgrasveld. 

Brobbey ging tijdens het duel met Bodø/Glimt vrij abrupt naar de kant. Even waren de zorgen groot bij Ajax, maar het lijkt mee te vallen. "Het is een beetje wat hij al een tijdje heeft", vertelt Van 't Schip over de pees in de knie van Brobbey, opgetekend door Voetbal International. "De ene keer heeft hij er meer last van dan de andere keer. Op het kunstgrasveld had hij er meer last van."

De klachten waren er ook woensdag, daags voor het 'wonder van Bodø', al. "De dag voor de wedstrijd had hij ook al getraind op het kunstgras. Hij heeft er vaker op gespeeld, maar in deze fase had hij er meer last van. Daardoor konden we ook niet de druk geven die we wilden. En Brian gaf zelf ook aan dat het niet ging."

Komende zondag moet Ajax naar concurrent AZ. Of Brobbey dan van de partij is, is voor Van 't Schip nog niet duidelijk. "Het is bij hem heel erg in het moment... Hij hoopt zelf dat hij er zondag bij is, maar dat is nu een beetje managen. Hij had deze week al niet veel getraind, omdat hij al wat last had na de wedstrijd tegen NEC (2-2). Dat moeten we naar zondag toe bekijken."