Van 't Schip vol lof over 'echte Ajax-jongen': 'Als ik het iemand gun, is hij het'

Van 't Schip vol lof over 'echte Ajax-jongen': 'Als ik het iemand gun, is hij het'

23 februari - 07:32
62

Ajax-trainer John van 't Schip is blij dat uitgerekend Kenneth Taylor de winnende treffer maakte tegen FK Bodø/Glimt. De middenvelder krijgt de laatste tijd veel kritiek te verwerken en hij werd zelfs gepasseerd voor het duel met de Noren. Uiteindelijk haalde Taylor zijn gram en was hij de gevierde man aan Amsterdamse zijde.

"Ik zei nog tegen hem: je moet niet zeggen dat het een voorzet was, maar dat dit een bewuste was", vertelt Van 't Schip na afloop tegen de NOS. De oefenmeester zag de goal als een mooie opsteker voor Taylor. "Als ik het één iemand gun, is dat Kenneth. Hij is een echte Ajax-jongen vanuit de jeugdopleiding die dan even op de bank moet zitten vandaag. We weten waar hij vandaan komt en waar hij mee te maken heeft. Dan is het heel mooi voor hem. Hij viel goed in en dat hij dan de winnende goal maakt, past wel een beetje bij de avond."

Ajax moest in de 48ste minuut met tien man verder na een rode kaart voor Josip Sutalo. Van 't Schip beleefde tot dan toe al een lastige avond met zijn ploeg en het werd er alleen maar moeilijker op. "Ook gezien de eerste helft. Maar juist met tien manden stonden we beter in verdedigend opzicht", blikt de oefenmeester terug. Hij zag dat zijn ploeg iets rustiger aan de bal werd toen ook de Noren met een man minder verder moesten. "Desondanks bleven wij weinig tot niets creëren, terwijl zij gevaarlijk bleven. Uiteindelijk telt het dat we door zijn naar de volgende ronde."